Duurzame inzetbaarheid is belangrijker dan ooit! Denk aan de effecten van arbeidsmarktkrapte, de opkomst van AI en medewerkers met psychische klachten. Hoe voorkom of beperk je verzuim? Hoe behoud je medewerkers en hoe houd je ze inzetbaar? Leer het met de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid.
Kosten€ 4750,-Vrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd
Voor wie is de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid?
Wil jij organisaties helpen bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers? Wil jij het abstracte begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ helpen concretiseren en realiseren? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.
Dit kan onder meer vanuit de volgende rollen:
HR-professional
casemanager
leidinggevende
bedrijfs-, organisatieadviseur
arbeidsdeskundige
Programma Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Dit ga je leren
We plannen een bedrijfsbezoek waar je een kijkje in de keuken krijgt bij een andere organisatie. Je ziet, voelt, ervaart hoe duurzame inzetbaarheid hier wordt geleefd. Je denkt met deze organisatie mee in hun uitdagingen! Je krijgt daarnaast de gelegenheid om twee consultatiegesprekken te voeren met een professionele coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Onze coach (tevens HR expert), gaat letterlijk en figuurlijk met je op pad. Ervaring leert dat letterlijk in beweging zijn door te wandelen, bijdraagt aan een diepgaand en zinvol gesprek.
Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn onder andere:
Verkennen tijdens een bedrijfsbezoek
Vermogen tot werken: meetbaar maken
Verankeren Duurzame inzetbaarheid
Vitaliteit, en eigen regie hierop
Voorkomen (psychisch) verzuim
Vakmanschap
Veranderbereidheid: effecten van AI do Duurzame Inzetbaarheid
Resultaat - wat levert het je op?
Na het afronden van deze opleiding:
Heb je zicht op je eigen Duurzame Inzetbaarheid en hoe je dit kan borgen.
Kun je een waardevolle bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid op teamniveau.
Kun je een waardevolle bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid(sbeleid) op organisatieniveau.
Kun je de de effecten van de omgeving doorvertalen naar beleid voor de organisatie.
Heb je PE punten nodig? Grote kans dat onze opleiding hieraan voldoet. Vraag ernaar!
Werkwijze
De lesdagen bestaan uit een middag- en een avonddeel. Ieder middagdeel wordt verzorgd door een inspirerende spreker, een expert vanuit het veld. Deze spreker praat je tijdens een interactieve bijeenkomst bij over de meest actuele ontwikkelingen, best practices, relevante theorie en praktische tools. In het avondgedeelte ga je aan de slag met de input van de middag. Wat kun je hier persoonlijk mee? Wat betekent dit voor het team waarin jij werkt? Wat betekent dit voor jouw organisatie, of voor de organisaties die jij adviseert?
Wij gaan ervan uit dat jij het beste leert door te doen en vervolgens daarop te reflecteren. Interactie, koppeling tussen theorie en praktijk en eigen casuïstiek staan daarom centraal in ons onderwijs.
De kracht van de opleiding zit in samen met elkaar ervaringen delen en daardoor groeien. Met als doel deze kunnen vertalen in je eigen werkcontext."
Na 10 jaar vernieuwd: post-hbo Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Verdere informatie
Meld je aan via de button bovenaan deze pagina. We adviseren je om je minimaal 3 weken voor de startdatum aan te melden voor een soepele start.
We beslissen uiterlijk 3 weken van te voren of de opleiding kan gaan starten in verband met het aantal aanmeldingen. In hoge uitzonderingsgevallen verplaatsen we de start, omdat we dan het leerrendement niet meer kunnen garanderen. Je leert immers het meest met en van elkaar.
De opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid start in het najaar en in het voorjaar. De lesdagen duren van 13.45 tot 20.45 uur en vinden plaats op de woensdag. Tussen 17.00 en 17.45 uur heb je pauze waarin je ook kan eten.
De opleiding is gepland op de volgende data:
29 oktober 2025
12 november 2025
26 november 2025
10 december 2025
14 januari 2025
28 januari 2026
11 februari 2026
25 maart 2026 (eigen workshop)
Locatie: HAN-campus Arnhem (Ruitenberglaan 31).
Je bent een leidinggevende of professional in het vakgebied HR, arbeidsparticipatie of re-integratie. En je hebt 2 jaar werkervaring binnen een van deze gebieden. Je hebt hbo- of universitair werk- en denkniveau.
In totaal ben je ongeveer 6 maanden met de opleiding bezig. De studiebelasting van de opleiding bedraagt 8-12 uur per week, inlsuief de lesdagen.
Wij geloven we dat je het meest leert door direct de koppeling naar de praktijk te maken. We vragen je daarom om binnen een organisatie (dit kan je eigen organisatie zijn) een gedegen (eerste) indruk op te doen hoe het met het DI beleid gesteld is en waar en hoe dit verbeterd kan worden. Tijdens de laatste bijeenkomst geef je een eindpitch over je inzichten in DI binnen deze organisatie en haar veranderpotentie (op micro, meso macro niveau). Vervolgens verzorg je met 1 of meer mededeelnemers een workshop, die daadwerkelijk binnen een organisatie gegeven kan worden.
We maken gebruik van diverse literatuur en artikelen. De literatuurkosten bedragen ongeveer € 100,-. Deze zijn niet bij de opleidingskosten inbegrepen. We verwachten dat je de boeken zelf aanschaft.
De aan te schaffen boeken* voor komend jaar zijn:
De Lange, A., & Van der Heijden, B. (2022). Leven Lang Inzetbaar. VMN Media.
De Lange, A., & Van der Heijden, B. (2022). Leven Lang Inzetbaar: Werkboek. VMN Media.
* Wij werken met de meest recente versie; indien tussentijds een nieuwe editie verschijnt gebruiken we die.
Ons onderwijs is gemaakt voor professionals. Professionals, zoals jij, hebben al veel kennis, expertise en ervaring opgebouwd in hun werkende leven. Hierop bouwen we bij onze opleidingen voort. Dit doen we door:
theoretische kennis, methoden en tools aan te bieden
waarbij direct de vertaalslag naar de praktijk gemaakt wordt.
werkvormen met veel interactie te kiezen
zodat je leert van de verschillende perspectieven.
de eigen beroepspraktijk centraal te zetten
zodat zowel jij als je organisatie van de opleiding profiteert.
door niet te focussen op ‘papierlade documenten’,
maar vooral op ‘mensen in beweging krijgen’.
Reflectie op eigen handelen,
zodat je leert en ervaart wat je eigen gedrag voor impact heeft op je omgeving.
Opleidingen bij HAN Management & Organisatie kenmerken zich door flexibiliteit, persoonlijke benadering, koppeling tussen theorie en praktijk, interactie, leren door te doen en persoonlijke reflectie.
Ben je lid van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs? Dan ontvang je 450 euro korting op deze opleiding! Vul op het aanmeldformulier de volgende code in: ADIOOAKORTING2023.
Maatwerk is mogelijk bij deze opleiding. Neem contact met ons op om opties voor een incompany-traject te bespreken.
Hoe faciliteer en stimuleer jij als HR-professional of leidinggevende dat ambtenaren duurzaam inzetbaar zijn? Dat ze vitaal, gemotiveerd en competent zijn en blijven. Hoe stimuleer en faciliteer jij dat ambtenaren optimaal presteren en zodoende bijdragen aan de grote uitdagingen binnen de gemeente?
VNG Connect, A&O fonds en HAN slaan de handen ineen en verzorgen een leergang waarin je in vijf dagen bijgeschoold wordt in belangrijke thema’s op gebied van duurzame inzetbaarheid en veranderingen van werk. Je krijgt ook direct tools om in je eigen praktijk mee aan de slag te gaan!
Een hbo-opleiding bereidt je voor op de arbeidsmarkt en duurt 2 of 4 jaar. Na afloop ontvang je een bachelor-diploma of een associate degree diploma.
Een post-hbo opleiding volg je wanneer je al een hbo-diploma hebt en verder wilt in je carrière. Je wilt je kennis verdiepen of je vaardigheden vergroten. Een post-hbo opleiding duurt korter dan een hbo-opleiding en heeft meestal een smallere scope dan een hbo-opleiding. Na afloop ontvang je een certificaat.
Je kunt onze post-hbo opleidingen ook volgen als je geen hbo-diploma hebt. We stellen dan als voorwaarde dat je al geruime tijd werkt op hbo-niveau en dit kunt aantonen.
Ook voor een werkgever is het heel interessant om een werknemer te laten studeren. Het is een investering, maar werkgevers krijgen er veel voor terug:
Verbinding met de kennis van HAN - Bedrijven en organisaties 'leren mee met de deelnemers'. Deelnemers nemen aandachtspunten en probleemgebieden mee naar de opleiding. Dit zijn prachtige projecten die direct vruchten afwerpen in de praktijk.
Gemotiveerde mensen – Starten met een deeltijdopleiding is een bewuste keuze. Mensen die hiervoor kiezen zijn vaak zeer gemotiveerd en bereid om een stap extra te zetten.
Ontwikkeling huidig personeel – Deelnemers brengen actuele kennis mee naar bedrijven en organisaties. Dit zet veel in beweging: huidig personeel gaat mee in deze ontwikkeling; het spillover effect.
Deelnemers zijn aanpakkers – Onze deelnemers steken hun energie in praktische opdrachten, niet in het schrijven van ingewikkelde rapporten. Studeren aan de HAN gaat hand in hand met leren in de praktijk.
Goed werkgeverschap - Structureel investeren in medewerkers is een teken van goed werkgeverschap.
Ben je op zoek naar een organisatie waar je de action learning opdrachten uit kunt voeren? Neem dan ook eens contact op met HAN Employment. HAN Employment heeft veel goede relaties en contacten met het werkveld
Wil jij je HRM-kennis verder verdiepen? De post-hbo-opleiding Strategisch HRM leidt je op tot strategisch partner, veranderaar en inhoudsexpert. Je leert duurzaam HRM-beleid in je organisatie te implementeren en de juiste HRM-koers in te zetten.
Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens deze post-hbo-opleiding leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden.
Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Bekijk ons volledige aanbod op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.
Heb je een korte vraag over de opleiding? Stuur ons een mail voor een snel antwoord. Heb je een uitgebreide vraag en ga je liever in gesprek met onze adviseurs? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.
De HAN geeft proefcolleges, met een speciaal programma. Tijdens zo'n proefcollege staat 1 onderwerp uit een opleiding centraal. Een (hoofd)docent geeft hier een college over.
Tijdens zo'n proefcollege krijg je een goede indruk van wat er tijdens de opleiding aan de orde komt, en hoe de colleges verlopen. En: je hebt meteen een gratis update van je kennis over het onderwerp.
De meeste proefcolleges zijn weer fysiek te volgen op de campus. Sommige colleges vinden online plaats. Maar of je nu meedoet op de campus of achter je laptop, ontdek of de studie die je op het oog hebt bij je past. Meld je aan voor een Proefcollege!
Een adviesgesprek is bedoeld om je verwachtingen te toetsen over een bepaalde opleiding. En om te ontdekken welke vrijstellingen je eventueel kunt krijgen. We bekijken wat je in huis hebt aan vooropleidingen en werkervaring. We bespreken je wensen en ambities.
Soms heb je een adviesgesprek samen met andere belangstellenden voor de opleiding. In elk geval weet je na dit gesprek hoe jouw persoonlijke studieroute eruitziet. We plannen je adviesgesprek op een moment dat het jou uitkomt. Het gesprek kan ook vanuit huis per telefoon of via Teams plaatsvinden.