Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens de post-hbo Adviseur Inclusie leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden. Aan de hand van je eigen beroepspraktijk werk je toe naar een concreet implementatieplan.
€ 3950,-Kosten Vrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd
Dit is de eerste en enige opleiding in Nederland waar HR-professionals, werkgevers, ondernemers en arbeidstoeleiders samen worden opgeleid met als gezamenlijk doel: organisaties (meer) inclusief maken. Tijdens de opleiding leer je met en van elkaar en elkaars perspectieven. Aan het eind van deze opleiding heb je een concreet advies en implementatieplan om een organisatie (meer) inclusief te maken. Je leert, je doet, je hebt impact!
Voor wie is de post-hbo Adviseur Inclusie?
Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Je werkt als HR-professional, werkgever, ondernemer of arbeidstoeleider. Je hebt of groeit naar een positie waarin je de mogelijkheid hebt bij te dragen aan een (meer) inclusieve organisatie. Je hebt hbo werk- en denkniveau.
Programma
Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. We stimuleren je om deze kennis direct toe te passen in je eigen beroepspraktijk.
Het analyseren van een organisatie volgens het 7S model van McKinsey loopt als een rode draad door de opleiding heen. Je doet kennis op over waar en hoe organisaties meer inclusief kunnen worden. Je krijgt tools en analysemethoden aangereikt die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Deze pas je direct toe op je eigen organisatie, of een van de organisaties waarvoor je werkt.
Je doet advies- en verandervaardigheden op die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Je leert meer over veranderkunde en hoe je een gedragen advies en implementatieplan opzet, inclusief financiële onderbouwing. Zo kun je daadwerkelijk impact hebben.
Daarnaast word je geschoold in baancreatie, in arbeidsontwikkeling en sta je stil bij de behoeftes en aandachtspunten van verschillende doelgroepen. Na afronding van de opleiding ben je inhoudsdeskundige. En neem je moeiteloos de rollen van analist, adviseur en veranderaar op je!
Advies nodig?
Heb je nog vragen over de post-hbo Adviseur Inclusie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.
Meld je aan via de button bovenaan deze pagina. We adviseren je om je minimaal 3 weken voor de startdatum aan te melden voor een soepele start.
We beslissen uiterlijk 3 weken van te voren of de opleiding kan gaan starten in verband met het aantal aanmeldingen. In hoge uitzonderingsgevallen verplaatsen we de start, omdat we dan het leerrendement niet meer kunnen garanderen. Je leert immers het meest met en van elkaar.
De lesdagen duren van 14.00 uur tot 21.00 uur.
Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. In de plenaire bijeenkomsten neemt een ervaren professional of expert je mee in actuele en relevante kennis en vaardigheden. Daarnaast werk je individueel aan je eigen opdracht. In kleine groepjes van ongeveer 4 deelnemers ondersteun je elkaar en ga je op zoek naar verdieping. Hierbij is tevens een van de inhoudelijk coördinatoren van de opleiding betrokken.
In totaal ben je ongeveer 6 maanden met de opleiding bezig. De totale studiebelasting bedraagt circa 160 uur. Er zijn 48 contacturen.
Tijdens de opleiding ontwikkel je een constructieve en kritische blik, word je bewust(er) van je eigen (onbewuste) vooroordelen en leer je deze signaleren binnen organisaties. Dit alles maakt dat je je daadkracht tijdens deze opleiding versterkt!
In de bijeenkomsten staan de volgende thema’s centraal:
Strategie van een (inclusieve) organisatie;
Structuur van een (inclusieve) organisatie;
Significante waarden van een (inclusieve) organisatie;
Systemen van een (inclusieve) organisatie;
Sleutelvaardigheden van een (inclusieve) organisatie;
Staf van een (inclusieve) organisatie;
(Leiderschaps)Stijl van een (inclusieve) organisatie;
Baancreatie;
Arbeidsontwikkeling;
Doelgroepen in beeld;
Veranderkunde;
Adviesgeven en opstelling implementatieplan;
Financiële onderbouwing.
Tijdens de opleiding toetsen we je op verschillende manieren:
Advies- en implementatieplan
Huidige organisatieanalyse aan de hand van 7S structuur van McKinsey
Plan van aanpak hoe meer inclusief te worden
Implementatieplan
Planning
Betrokken stakeholders
Financiële onderbouwing
Betrokken stakeholders
Evaluatie
Zelfevaluatie
Evaluatie van relevante interne stakeholder
Aan het eind van de opleiding pitch je je advies en implementatieplan aan de rest van de groep.
Na afronding van de post-hbo Adviseur Inclusie heb je je verschillende competenties eigen gemaakt.
Mindset: je hebt een open mind rondom vaardigheden en ‘gebruiksaanwijzingen’ van mensen.
Inhoudsdeskundige: je hebt kennis van relevante factoren en partijen binnen en buiten de organisatie, die van belang zijn om een organisatie (meer) inclusief te maken.
Analist: je bent in staat tot een analyse van de situatie binnen en buiten de organisatie.
Adviseur: je bent in staat relevant en haalbaar advies op het gebied van inclusie te geven in diverse lagen binnen de organisatie.
Veranderaar: je bent in staat draagvlak te creëren om de organisatie (meer) inclusief te maken.
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van de HAN. Daarnaast kun je als arbeidsdeskundige PE-punten aanvragen. Ben je RSC-geregistreerd casemanager? Dan kun je na succesvolle afronding van de opleiding 15 PE-punten aanvragen.
Heb je de opleiding Baancreatie gevolgd bij de PTC groep? Dan krijg je vrijstelling voor de middag- en avondbijeenkomst op 23 november. Je ontvangt 500 euro korting op de opleidingsprijs.
Heb je de opleiding Arbeidsontwikkeling gevolgd bij de PTC groep? Dan krijg je vrijstelling voor de middagbijeenkomst op 14 december. Je ontvangt 250 euro korting op de opleidingsprijs.
Ben je lid van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs? Dan ontvang je 450 euro korting op deze opleiding! Vul op het aanmeldformulier de volgende code in: AIOOAKORTING2023.
De opleiding Adviseur Inclusie is een samenwerking tussen de Frans Nijhuis Stichting, PTC groep en de HAN.
Maatwerk is mogelijk bij deze opleiding. Neem contact met ons op om opties voor een incompany-traject te bespreken!
Ook voor een werkgever is het heel interessant om een werknemer te laten studeren. Het is een investering, maar werkgevers krijgen er veel voor terug:
Verbinding met de kennis van HAN - Bedrijven en organisaties 'leren mee met de deelnemers'. Deelnemers nemen aandachtspunten en probleemgebieden mee naar de opleiding. Dit zijn prachtige projecten die direct vruchten afwerpen in de praktijk.
Gemotiveerde mensen – Starten met een deeltijdopleiding is een bewuste keuze. Mensen die hiervoor kiezen zijn vaak zeer gemotiveerd en bereid om een stap extra te zetten.
Ontwikkeling huidig personeel – Deelnemers brengen actuele kennis mee naar bedrijven en organisaties. Dit zet veel in beweging: huidig personeel gaat mee in deze ontwikkeling; het spillover effect.
Deelnemers zijn aanpakkers – Onze deelnemers steken hun energie in praktische opdrachten, niet in het schrijven van ingewikkelde rapporten. Studeren aan de HAN gaat hand in hand met leren in de praktijk.
Goed werkgeverschap - Structureel investeren in medewerkers is een teken van goed werkgeverschap.
Ben je op zoek naar een organisatie waar je de action learning opdrachten uit kunt voeren? Neem dan ook eens contact op met HAN Employment. HAN Employment heeft veel goede relaties en contacten met het werkveld
Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleidingen Strategisch HRM of Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Of kijk op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.
De HAN geeft proefcolleges, met een speciaal programma. Tijdens zo'n proefcollege staat 1 onderwerp uit een opleiding centraal. Een (hoofd)docent geeft hier een college over.
Tijdens zo'n proefcollege krijg je een goede indruk van wat er tijdens de opleiding aan de orde komt, en hoe de colleges verlopen. En: je hebt meteen een gratis update van je kennis over het onderwerp.
De meeste proefcolleges zijn weer fysiek te volgen op de campus. Sommige colleges vinden online plaats. Maar of je nu meedoet op de campus of achter je laptop, ontdek of de studie die je op het oog hebt bij je past. Meld je aan voor een Proefcollege!
Een adviesgesprek is bedoeld om je verwachtingen te toetsen over een bepaalde opleiding. En om te ontdekken welke vrijstellingen je eventueel kunt krijgen. We bekijken wat je in huis hebt aan vooropleidingen en werkervaring. We bespreken je wensen en ambities.
Soms heb je een adviesgesprek samen met andere belangstellenden voor de opleiding. In elk geval weet je na dit gesprek hoe jouw persoonlijke studieroute eruitziet. We plannen je adviesgesprek op een moment dat het jou uitkomt. Het gesprek kan ook vanuit huis per telefoon of via Teams plaatsvinden.