Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Dennis Visbeek werkt aan innovatieve ontwerpen voor broodbakmachines

Dennis Visbeek studeert Werktuigbouwkunde aan de HAN. Hij studeert af bij een bedrijf dat broodbakmachines ontwerpt en bouwt. Dennis bedenkt nieuwe machineonderdelen en maakt die met een speciale 3D-metaalprinter. Wat heeft Dennis ontworpen?

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
07 mei 2024
HAN Werktuigbouwkunde Student Dennis Visbeek maakt tijdens zijn afstudeerproject nieuwe machineonderdelen met een speciale 3D-metaalprinter bij Royal Kaak Food Processing Systems.
HAN, Warkhouse & Achterhoek Ambassadeurs

Gaat het de studenten lukken? De innovatietool voor het mkb?

“Dat het een uitdaging is om iets te ontwikkelen waarmee we de mkb’er helpen om te innoveren, wisten we vanaf het begin. Bij het mkb praten we over kleine en middelgrote ondernemingen. Iedereen is daar bezig met de dagelijkse praktijk, daar gaat alle aandacht naar toe. Daarom is er behoefte aan iets wat laagdrempelig en makkelijk toegepast kan worden." Dit zeggen Dwayne Bouman en Juan Molhoek over hun transitieopdracht voor de minor Circulaire Economie.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
07 mei 2024
Nino Struijck, impactstrateeg bij maatschappelijk adviesbureau Warkhouse. Foto komt bij interviewtekst.
Onderzoek naar fiscale gevolgen en mogelijkheden

Help! Mijn busje mag niet meer de binnenstad in

Stel je voor: je bent klusser. Je hebt een dieselbusje en bent gewend om hiermee door de binnenstad naar klanten te rijden. Plotseling is die binnenstad, als gevolg van duurzaamheidswetgeving, niet meer toegankelijk voor dieselauto’s. Wat betekent dit voor jou als je afhankelijk bent van dat busje?

HAN Redactie
06 mei 2024
Afbeelding Agem auto met een groen blaadje t.b.v. factsheet minor Circulaire Economie
Snel examen doen voor inspecteur vastgoed

“Wij helpen vastgoedinspecteurs graag een stap verder”

Vastgoedinspecteurs zijn dagelijks bezig met de inspectie van Rijksvastgoed. Deze vakmensen zijn daarvoor gediplomeerd. Maar daarnaast hebben ze iedere 5 jaar een persoonlijk certificaat nodig om vastgoed van de overheid te mogen inspecteren. Je kunt ervoor kiezen enkel het examen te doen bij de HAN, maar je kunt hier ook je kennis en vaardigheden opfrissen.

HAN Redactie
06 mei 2024
Mannen op het HAN dak ivm gebouwinspectie voor de cursus Vastgoed inspecteur/adviseur
Podcast - HAN Changemaker

E-sporters lijken meer op topsporters dan op gamers

Digitaal racen, schieten en voetballen is serious business. Steeds meer geld gaat om in esports. Op de HAN University of Applied Sciences onderzoeken we hoe deze populaire esports bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken, zoals sociale cohesie. “Gamen is de meest inclusieve vorm van sporten.”

HAN Redactie
06 mei 2024
HAN Changemaker Podcast - esports als topsport
Mini-symposium èn live demo

SafeCLAI: Veiligheidsconcept voor autonome voertuigen gelanceerd

Op donderdagmiddag 24 april bereikte het baanbrekende SafeCLAI-project van het Lectoraat Automotive Research en haar partners zijn climax met een mini-symposium èn een live demonstratie van het revolutionaire veiligheidsconcept voor autonome voertuigen. Een kort verslag!

HAN Redactie
03 mei 2024
Impressie van het eindevent rondom SafeCLAI door HAN Automotive Research op 24 april 2024.
Monaco Energy Boat Challenge

HAN Solarboat moet welvaren bij ‘elektronisch vliegen’

Het team van de HAN Solarboat is druk met de voorbereiding op de Monaco Energy Boat Challenge, begin juli. Binnenkort is de eerste belangrijke test tijdens het NK in Friesland. Hoe staat het team ervoor? Aan welke innovaties werken ze? En is na een 3e en 2e plek nu de eindzege in Monaco mogelijk?

HAN Redactie
02 mei 2024
Testvaart HAN Solarboat
ESE workshop Nordic

Hoe realiseren Embedded Systems studenten vrij snel een Bluetooth applicatie?

Als afsluiting van de Real Time Operating System (RTOS)-lessen hebben 3e-jaars studenten Embedded Systems (ESE) op 27 maart een onvergetelijke workshop Zephyr gevolgd. Dit is een realtimebesturingssysteem voor geïntegreerde systemen. Hoe realiseerden de studenten vrij snel een Bluetooth applicatie?

HAN Redactie
01 mei 2024
HAN-studenten Embedded Systems (ESE) hebben op 27 maart 2024 een onvergetelijke workshop Zephyr gevolgd van Nordic Semiconductor, de marktleider in Bluetooth chips.
Elektrische Opel Mokka

HAN-studenten pionieren in innovatie elektrische voertuigen samen met NRF

In een veranderend tijdperk waarin duurzaamheid synoniem is aan innovatie, maken 3e-jaars studenten Automotive en hun docentonderzoekers van HAN University of Applied Sciences grote stappen! Ze doen dit in samenwerking met NRF, het bedrijf dat voor dit doel een elektrische Opel Mokka beschikbaar heeft gesteld voor onderwijs en onderzoek.

HAN Redactie
29 april 2024
Studenten Engineering en Automotive zijn ontwikkelaars in het verbeteren van elektrische voertuigen.
Eerste terugblik workshops financials

Worstelen, kietelen, klokkenluiden en bespreekbaar maken

Worstelen, kietelen, klokkenluiden en bespreekbaar maken - vier werkwoorden die van toepassing blijken op de vier workshops tijdens het symposium 'Hoe kan de financieel professional de wereld redden?' op 16 april 2024. Workshopmoderators Henk Ruiter, Fred de Jong, Paul Brouwer en Nicole den Hartigh geven elk een eerste terugblik!

HAN Redactie
29 april 2024